Denk eens aan een dakterras!

In het drukke leven van een stad kan het zijn dat jouw woonruimte geen ruimte heeft voor een tuin. Een balkon is een mooie optie om toch van buitenlucht en buitenleven te genieten met weinig ruimte en geeft een extra boost aan het aanzicht van jouw woning. Mocht je echter toch wat ruimte hebben maar hier (nog) geen gebruik van maken, of mocht je graag meer ruimte willen dan enkel een balkon? Bekijk dan eens de opties voor het aanleggen van een ideale ruimte in een drukke stad; een dakterras met dakterras hek.

Een dakterras aanleggen; doen of niet?

Een dakterras in de stad brengt meer intimiteit dan een balkon. Ook kan het aanvullend zijn op de tuin en verbetert het het aanzicht en design van het gebouw. Dat is niet het enige, ook verbetert het hebben van een dakterras de levenskwaliteit, en al helemaal in de zomer wanneer je het huis niet uit hoeft om te genieten van een drankje in prachtig weer. Mocht je serieus nadenken over het aanleggen of creeeren van een dakterras maar ben je nog niet helemaal zeker van je zaak? Streep dan de voordelen en nadelen af. Bedenkt goed hoe deze ruimte jou het best van dienst kan zijn en of het de investering van een balkon omheining waard is. Controleer altijd de bouwvoorschriften van jouw woning en of de wet het toelaat om aan de slag te gaan.

Ga aan de slag!

Oke, je hebt besloten, er komt een dakterras! Maar waar begin je met het aanleggen van het terras? Bepaal eerst wat voor soort dakterras bij jouw woning en ruimte past. Een vergroenend dak, een open ruimte, of eentje met een dakterras hek? Er is een hoop mogelijk. Bedenk hoe jij van plan bent de ruimte wilt te gaan gebruiken en hoe je deze inricht en raadpleeg eventueel een bouwbedrijf om te adviseren en te ondersteunen in de bouw. Naar aanleiding van jouw ideaalbeeld bekijk je de mogelijkheden, en wie weet zit je aankomende zomer wel met een drankje op je eigen dakterras!