Wil jij ongelukjes in je huis graag verzekeren? Dat kan!

0

Sommige mensen hebben regelmatig ongelukjes: ze laten een kopje uit hun handen vallen, zij struikelen op het moment dat ze met hun laptop in handen lopen of ze prikken hun sleutel in het kussen van de bank als ze gaan zitten. Dergelijke ongelukjes kunnen heel stressvol zijn, want wil je deze schade ervan herstellen, dan moet je flink betalen. Gelukkig zijn er mogelijkheden om dergelijke ongemakken te verzekeren. Je kunt namelijk een Univé woonverzekering afsluiten. In dit artikel tonen we hoe je dat doet en waar je op moet letten.

Met een woonverzekering ben je tegen ongemakken verzekerd

Niets is zo vervelend als schade oplopen in je eigen huis. En dat terwijl een ongelukje altijd op de loer ligt. Dat hoeft niet altijd door jou zelf te gebeuren. Het kan ook zijn dat je kat een bloempot omgooit of dat inbrekers je huis aandoen en een ravage achterlaten. Ook moet je rekening houden met het feit dat er altijd brand in je woning kan uitbreken. Hetzelfde geldt voor lekkages; er kan zomaar iets in je woning gebeuren waardoor (grote) schade kan ontstaan. Genoeg reden dus om te zorgen dat je hier maatregelen voor neemt. Met een woonverzekering kun je deze schade weer herstellen zonder dat jij voor alle kosten opdraait. Wat je nodig hebt, hangt af van je woonsituatie. Mensen die een huis huren hebben namelijk genoeg aan een inboedelverzekering, maar mensen die een woning gekocht hebben moeten ook nog een opstalverzekering toevoegen. We zullen de opties met je bespreken.

Een inboedelverzekering dekt de schade aan je spullen

Wanneer je een inboedelverzekering hebt, kun je daarmee de schade herstellen die ontstaan is aan je spullen. Deze schade moet per ongeluk zijn ontstaan, want het is natuurlijk niet de bedoeling dat je fraude pleegt. Je kunt bij schade contact opnemen met je verzekering en deze zal kijken wat het beste is om te doen. Soms kan het gebeuren dat de schade zo groot is dat er iemand langskomt om een inventarisatie te maken. In een ander geval kun je je object weer laten repareren en de factuur indienen bij je verzekeraar. Zo kun jij snel weer door zonder dat je veel werk hebt van de afhandeling van de schade. Ook goed om te weten: met een inboedelverzekering ben je ook gedekt tegen schade die ontstaan is door toedoen van cybercriminelen. Je kent ze waarschijnlijk wel: die phishingmails waar je op klikt en waardoor je ineens al je geld kwijt bent. Met een verzekering kun je contact opnemen met je verzekeringsagent om te horen wat ze voor je kunnen betekenen. Wil je een polis afsluiten, dan kun je een inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Daarmee kun je ook schade uitkeren die je aan andermans spullen hebt toegebracht.

De opstalverzekering dekt schade aan de structuur van je huis

We gaven het al aan: als je een huis gekocht hebt, heb je naast een inboedel- ook een opstalverzekering nodig. Met deze polis dek je kosten die ontstaan zijn nadat je schade aan de structuur van je woning hebt opgelopen. Daarmee bedoelen we niet alleen schade aan de woning zelf, maar ook schade aan objecten die aan je woning vastgemaakt zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je zonnepanelen of aan de laadpaal voor je elektrische auto. Heb je dus geld gestoken in de verduurzaming van je woning, dan mag een opstalverzekering echt niet ontbreken. Regel het daarom vandaag zelf nog even via de site van je verzekeraar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *