Wat zijn de symptomen van hielspoor?

Hielspoor zijn kleine, scherpe stukjes bot die zich op het hielbeen kunnen vormen. Hoewel ze niet altijd pijn veroorzaken, kunnen ze erg pijnlijk zijn en behandeling vereisen. Enkele hielspoor symptomen zijn:

  • Pijn in de hiel, die erger is bij lang lopen of staan
  • Zwelling of ontsteking in het gebied
  • Roodheid of blauwe plekken in het gebied
  • Moeilijkheid om te lopen of de voet goed te bewegen

Behandeling van hielspoor

Als u een van deze symptomen hebt, is het belangrijk dat u naar uw arts gaat om het probleem vast te stellen en een behandeling aan te bevelen. De behandeling kan bestaan uit rust, ijs, rekoefeningen, steunzolen en chirurgie. Met de juiste behandeling kunnen de meeste mensen verlichting kunnen vinden van hun hielpijn.

Wat kun je doen tegen de pijn?

Als je last hebt van hielspoor, zijn er een paar dingen die je kunt doen om de pijn te verlichten. Rust is altijd het beste medicijn voor elke blessure, en dat geldt ook voor hielspoor. Doe het dus een paar dagen rustig aan en laat je lichaam genezen.

Je kunt ook proberen het getroffen gebied meerdere keren per dag gedurende 20 minuten te koelen. Dit helpt de ontsteking en pijn te verminderen. Zorg ervoor dat u uw kuitspieren regelmatig strekt en masseert. Rekken helpt de spier te verlengen en voorkomt verdere belasting van de fascia (het bindweefsel waarmee de spieren aan het bot vastzitten).

Masseren bevordert de doorbloeding van het gebied, wat ook de genezing ten goede komt. Probeer ten slotte steunzolen in uw schoenen te dragen. Inlegzolen hielspoor kunnen helpen uw gewicht gelijkmatiger te verdelen en de druk te verlichten van de plaatsen die pijn veroorzaken. Als u hielspoor heeft, wanhoop dan niet. Er zijn dingen die u kunt doen om de pijn te verlichten en uw normale activiteiten weer op te pakken. Geef uw lichaam alleen wel de tijd die het nodig heeft om te genezen.