Meer sporten en minder werken: zo brei je het financieel rond

Ben je helemaal gek op sporten? Vind je het heerlijk om elke dag veel tijd in de sportschool door te brengen? Overweeg je daarom zelfs om minder te gaan werken? Als je je leven goed organiseert, zou dat moeten kunnen. Sporten en minder werken, dat klinkt toch wel als een goed leven?

Het is noodzakelijk dat je de nodige veranderingen aanbrengt voordat je van dit fantastische leven kunt genieten. Denk hierbij aan veranderingen in je leefstijl, in je uitgavenpatroon en ook in je verwachtingen.

Breng je kosten omlaag

Sluit een goedkope zorgverzekering af, doe goedkoop boodschappen en doe je auto de deur uit. Dit zijn stuk voor stuk handige tips om je kosten omlaag te brengen. Als je minder gaat werken, moet je dit simpelweg wel doen.

Dit wordt nog verder versterkt door de inflatie van de afgelopen jaren. Het leven is alleen maar duurder geworden, waardoor je eigenlijk meer geld nodig hebt. Kies je echter ervoor om juist meer te sporten? In dat geval krijg je minder geld. Dit werkt dus niet echt in je voordeel. Toch kun je op een vrij eenvoudige manier je kosten aanzienlijk omlaag brengen.

Tip: kijk daarbij ook goed naar je situatie. Ben je bijvoorbeeld nog jong? Dan kun je een speciale jongeren zorgverzekering afsluiten. Zo’n verzekering sluit qua dekking, voorwaarden en premie perfect op je situatie aan. Dit is dus een prima voorbeeld voor een jonger persoon om geld te besparen.

Draai afwijkende werkdiensten

Wat voor werk doe je? Als je bijvoorbeeld in de horeca of zorg werkt, kun je eens kijken naar wijkende werkdiensten. Dit gaat vooral over werken in de avond en in het weekend. Als je op die momenten uren draait, krijg je waarschijnlijk meer betaald. Bovendien heb je overdag nog genoeg tijd om te sporten.

Op deze manier kun je toch nog veel sporten en werken met elkaar combineren. Dit vraagt echter wel om veel energie. Het is van groot belang dat je zowel in de sportschool als op je werk veel energie levert.

Zoek de juiste middenweg

Het is verstandig om de juiste middenweg op te zoeken. Heb je de wens om 5 keer per week te sporten, maar lukt dat door je werk niet? Bekijk dan de mogelijkheden om 4 keer per week te sporten en ‘gewoon’ te blijven werken. Soms moet je wat water bij de wijn doen om je dromen waar te maken.

Dit is natuurlijk weer voor iedereen anders. Iedereen heeft andere eisen aan zijn leven. Zet daarom vooral je eigen wensen op een rijtje. Hoeveel tijd wil je besteden aan je dagelijkse bezigheden? Dan zul je waarschijnlijk altijd wel geld hebben om dit rond te krijgen. Een andere mogelijkheid is om als ondernemer door het leven te gaan. Dit is natuurlijk een financiële onzekerheid, maar je kunt hier heel veel geld mee verdienen. Een ander voordeel is dat je volledig zelfstandig je agenda kunt beheren. Je bepaalt dus zelf wanneer je gaat werken en sporten wanneer.