Wat zijn Oefenbroekjes?

Zindelijkheidstraining wordt nu kinderlijk eenvoudig met de trainingsbroekjes, door ouders ook wel oefenbroekjes genoemd. Kinderen kunnen deze oefenbroekjes zéér gemakkelijk zelf uit- en aantrekken, waardoor zij hier geen hinder van ondervinden bij een toiletbezoek. Het trainingsbroekje zal jouw kind vast en zeker helpen om zindelijk te worden, omdat je de broekjes aantrekt kan je kind alvast wennen aan het idee van een normale onderbroek. De broekjes hebben een dusdanig speciaal kruis, zodat je kind nooit meer zal doorlekken bij een ongelukje.

Zoveel keuze, wat nu?

Er zijn veel soorten trainingsbroekjes beschikbaar, bij het kiezen hiervan dient rekening te worden gehouden met de huidige fase van het proces rond de zindelijkheid van het kind. Een groot deel van de trainingsbroekjes kunnen slechts een beperkte hoeveelheid druppels tot een kleine plas. Deze broekjes kunnen het best worden ingezet wanneer het kind aan het einde van het zindelijkheidsproces zit. In tegenstelling tot deze broekjes zijn er ook nog oefenbroekjes bij die juist veel meer vocht kunnen absorberen. Hierdoor kunnen ook de peuterplassen in z’n geheel zonder problemen worden opgevangen.

Niet te verwarren met luiers

Een trainingsbroekje is een compleet ander iets dan de reguliere luier. Ondanks dat er broekjes zijn die een flinke lading plas kunnen absorberen is het geen vervanger van de luier. Een luier, gooi je over het algemeen na het verschonen hiervan weg, behalve wanneer je herbruikbare luiers gebruikt. De broekjes zorgen er met name voor dat de bovenkleding van jouw kindje niet nat wordt. Als je specifiek bent naar meer absorptie kun je beter kijken naar een alternatief zoals de bedwetterpants. Het uiteindelijke doel van de broekjes is uiteraard dat je kind zonder problemen een plas kan ophouden, tot hij of zij in de mogelijkheid komt om dit op een wc te lossen.