Macadamia, de fijnste noot ter wereld
Macadamia, een van oorsprong Australische noot, staat bekend om zijn delicate smaak en knapperige structuur. Het is zowel rauw als geroosterd eetbaar en zijn lang houdbaar. Licht gezout komt de smaak het beste tot zijn recht. Eet de noten in zijn geheel of gehakt door een gerecht. De smaak komt het beste door zijn recht door de noten vlak voor gebruik te verwerken. Gecombineerd met sla of gebak ontstaan de lekkerste gerechten.
Een noot vol voedingsstoffen
De macadamia zit vol met onverzadigde vetzuren en omega 3. Samen met vitamine B1, fosfor, ijzer, zink, magnesium en calcium is het een bron van gezonde mineralen. Door de noot te persen ontstaat er een rijke slaolie.
Een kostbaar product
Het is en kostbare noot en nog niet algemeen bekend bij het grote publiek. Om de noot te kraken is er een druk nodig van maar liefst 20 kilo per vierkante centimeter. Een kostbaar en nauwkeurig proces. Bewaar de noten is een luchtdicht gesloten plastic zak. De noot zal zijn smaak behouden en schimmelvorming voorkomen.