Kies voor zekerheid, kies voor een bouwkundige keuring!

close up young man hand press on calculator to check and summary expense of home loan mortgage for refinance plan , people lifestyle concept

Ben je van plan om vastgoed te kopen? Dan spreekt het voor zich dat je verzekerd zal willen zijn van een zo optimaal mogelijke zekerheid met betrekking tot de aankoop van dat vastgoed. Om dit te kunnen realiseren is het eigenlijk een absolute must om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. Heel wat mensen zien een dergelijke keuring tegenwoordig nog altijd over het hoofd. Toch is het belang ervan echt ongelofelijk groot. Zou jij ook graag meer te weten willen komen over deze keuring en wat ze nu precies zo bijzonder maakt? Lees dan vooral even de onderstaande informatie.

Voorkom financiële verrassingen bij de aankoop van vastgoed

In de praktijk kan er worden vastgesteld dat heel wat mensen die graag willen investeren in vastgoed geconfronteerd worden met onaangename financiële verrassingen. Deze verrassingen zijn doorgaans het gevolg van onverwachte kosten die ze nog eens dienen te betalen. De aankoop van een woning brengt op zich reeds een aanzienlijke hoeveelheid aan kosten met zich mee. Wanneer je dan vervolgens nog eens heel wat extra kosten dient te betalen is de kans ongelofelijk groot dat je daardoor in de problemen komt. Veel mensen vrezen echter dat ze niet meteen over een mogelijkheid beschikken om dit probleem te voorkomen. Is dat ook echt waar? Zeker niet. Een bouwkundige keuring laten uitvoeren kan je in de praktijk dan ook heel wat zorgen besparen. 

Is een bouwkundige keuring een louter visuele controle?

Voor een bouwkundige keuring geldt dat het eigenlijk in de praktijk uitsluitend een visuele controle is. Dit betekent dat er geen hak- en breekwerken voor worden uitgevoerd. Het belangrijkste voordeel hiervan is uiteraard dat er geen extra kosten gemaakt dienen te worden voor de aangebrachte schade. Het nadeel van deze werkwijze is dan weer dat bepaalde gebreken aan het zicht van de expert kunnen worden onttrokken. Dit zorgt ervoor dat het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring niet over de hele lijn een honderd procent zekerheid en garantie biedt. Het is dus mogelijk dat er uiteindelijk toch nog bepaalde gebreken de kop op zullen steken.

Is een bouwkundige keuring de kostprijs waard?

De belangrijkste reden waarom er een bouwkundige keuring wordt uitgevoerd heeft te maken met het voorkomen van onverwachte kosten. Dit gezegd hebbende spreekt het voor zich dat ervoor het laten uitvoeren van zo’n keuring uiteraard ook bepaalde kosten moeten worden betaald. De kostprijs die je hiervoor moet betalen is gelegen tussen de 250 & 750 euro. De prijs die je moet betalen wordt beïnvloed door verschillende factoren. Denk hierbij niet alleen aan de ligging van het vastgoed, maar natuurlijk ook aan de omvang waarover ze beschikt. Ondanks het feit dat je dus voor het uitvoeren van een bouwkundige keuring rekening moet houden met bepaalde kosten is het wel zo dat deze kosten in het niets vallen met de mogelijke meerprijs waarmee je kan worden geconfronteerd als gevolg van bijvoorbeeld niet gekende schade aan het pand. De prijs die je voor zo’n keuring dient te betalen weegt dan ook in het geheel niet op tegen de mogelijke onverwachte kosten waarmee je kan worden geconfronteerd.