Je nieuwe werknemers op de juiste manier verwelkomen

Een hoop mensen zijn opzoek naar een nieuwe baan. Er zijn ook een hoop vacatures die openstaan en gevuld kunnen worden. Werk je bij een bedrijf waar de verloop erg hoog is? Dan is het tijd om te onderzoeken wat hier misgaat en hoe je dit kunt voorkomen. Natuurlijk is het hierbij ook belangrijk dat je kijkt naar het inwerkprogramma van nieuwe werknemers. De kans is groot dat je hier al wat oorzaken zult vinden voor het grote verloop. Hoe kun je nu op de juiste manier je nieuwe werknemers verwelkomen en ze inwerken zoals het hoort?

Vernieuw het inwerkprogramma

Een succesvolle samenwerking gaat samen met een succesvol inwerkprogramma. Onboarding is hierbij een goed hulpmiddel voor een langdurige relatie. De eerste stap is dan ook een goede introductie. Bij de introductie laat je eigenlijk direct zien hoe het bedrijf zich aan de buitenwereld laat zien en waar een bedrijf voor staat. Een slechte introductie kan dan ook zorgen voor negatieve gevolgen bij nieuwe werknemers. Wanneer dit proces prettig verloopt, zal een werknemer ook sneller aan de slag gaan met de verkoop van jouw producten en diensten. Wat je kunt doen om een goede introductie uit te voeren is het vernieuwen van het inwerkprogramma.

Voer allereerst een onderzoek uit waarin je naar feedback vraagt van oudere werknemers. Zo weet je wat er beter kan, wat kan blijven en wat absoluut veranderd moet worden. Je kunt er daarna ook voor kiezen om een test uit te voeren met het inwerkprogramma. Wanneer je veel last hebt van verloop kun je een laatste gesprek laten inplannen waarin je werknemers die weggaan vraagt wat de reden is en voor welke reden(en) zij wel bereid zouden zijn te blijven. Zo krijg je van beide kanten een goede inzicht en weet je precies waar in het inwerkproces aanpassingen gedaan moeten worden.