Interieur trend: natuurlijke materialen in huis

Panelen op maat van hout

Het ligt in de aard van trends om regelmatig te veranderen. Toch kunnen ze goed te pas komen wanneer het aankomt op het aankleden van je huis. Dit kan namelijk een nogal overweldigende klus zijn als je geen trends hebt om als inspiratiebron te gebruiken. De huidige trend, om natuurlijk materiaal te gebruiken in je interieur, is dan ook echt een perfecte bron voor frisse interieurontwerp inspiratie. Een stoel van gevlochten bamboe, massief houten panelen zoals eiken panelen als tafelblad, en ook gordijnen gemaakt van linnen passen goed bij de trend. Heb je interesse? Lees dan vooral verder.

Welke natuurlijke materialen kun je gebruiken?

Wanneer je overweegt om natuurlijke materialen toe te passen in je interieur kan dit nog al overweldigend aanvoelen. Er zijn ook zo ontzettend veel materialen om uit te kiezen! Waar kun je nu als beste beginnen? Een goed beginpunt is om te kijken naar welke natuurlijke materialen je al in je huis hebt staan. Misschien heb je toevallig al een houten vloer, of een meubel gemaakt van bamboe. Kijk hiernaar, en ga op zoek naar andere materialen die hier goed bij aansluiten. Zo heb je binnen de kortste keren een interieur bij elkaar gezameld wat vol staat met prachtige natuurlijke materialen.

Het toepassen van natuurlijke kleuren

Naast het gebruiken van natuurlijke materialen in je huis, kun je ook prima natuurlijke kleuren in je interieur laten terugkomen. Een zandkleurige muur brengt warmte in een ruimte, en oogt minder klinisch dan een spierwitte muur. Een mooi kleedje met een aardetint past hier goed bij, en staat ook prachtig op een eikenhouten vloer. Voeg nog enkele kussens, schilderijen, kaarsen en bloemen toe met soortgelijke kleuren om een perfect geheel te maken van de ruimte. Zo zie je maar dat een interieur met een focus op natuurlijke materialen alles behalve saai of kleurloos is!