Hoe kun je je tuinspullen beschermen?

Wil je graag je tuinspullen, zoals je tafel en stoelen, beschermen? Sommige mensen maken zich hier totaal niet druk om, maar het is handig om je wel een beetje te bekommeren om de meubels die je buiten hebt staan. Zo gaan ze langer mee en kun je er dus ook veel meer van genieten. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen, en we vertellen je er graag alles over in deze blog. Lees dus gauw door!

Kwaliteit kopen

Het begint allemaal eigenlijk al in de winkel. Goedkoop is duurkoop en met tuinmeubelen en spullen voor buiten merk je dit heel erg goed. Zorg dus dat je een kwalitatief goede tuinset koopt en investeer niet in goedkoop plastic. Je zult dan zien dat je langer kunt genieten van je aankopen!

Beitsen

Met beits zorg je er voor dat de spullen die van hout zijn veel langer mee gaan. De beits vormt een soort beschermlaag die er niet alleen mooi uitziet, maar ook het hout beschermd tegen de elementen. In sommige gevallen wordt de levensduur van je tuinmeubelen door de beits echt aanzienlijk verlengd, dus overweeg dit zeker!

Binnen zetten

Indien je de ruimte hebt kan het een goed idee zijn om je meubeltjes in de winter binnen te zetten. Je maakt er in die periode toch geen gebruik van, en zo blijven ze extra goed beschermd. Heb je geen ruimte om ze binnen te zetten? Kijk dan of je er een zeil overheen kunt leggen bijvoorbeeld. Zo zijn je tuinmeubelen toch een beetje beschermd tegen de elementen.

Schoonmaken

Het helpt ook wanneer je jouw spullen regelmatig, maar in ieder geval eenmaal per jaar, schoonmaakt. Je kunt dat goed combineren met de vorige tip. Aan het einde van de zomer maak je dan je spullen helemaal schoon en berg je ze goed op voor de winter!