Hoe kies je een goede monitorarm?

monitorarm

Monitoren komen in allerlei verschillende vormen en maten. De juiste monitorarm vinden kan dus aardig lastig zijn. De gemiddelde kantoormedewerker spendeert ongeveer 1700 uur achter een scherm per jaar. Dat maakt het kiezen van de juiste monitorarm en positie voor de monitor van groot belang. Een goede werkhouding zorgt ervoor dat er geen klachten over tijd worden opgelopen. Dit kan bevorderd worden met een goede setup. Zo blijf je comfortabel en productief door de dag heen. Hier zijn een aantal dingen om op te letten bij het kiezen voor de juiste monitorarm.

De aansluitbaarheid

Om te beginnen is het van belang dat de monitor en de monitorarm een afmeting hebben die op elkaar aansluiten. Zo moet er niet alleen gekeken worden naar de maten maar ook naar de type gaten, voor elk merk is er een ander type gatenpatroon. 

Daarnaast is het gewicht van belang, een monitorarm moet natuurlijk wel de monitor op zijn plek houden. Het gewicht van de monitor is meestal te vinden in de handleiding of op te zoeken door middel van het serienummer/modelnummer. 

Als laatste is het van belang als er meerdere schermen op een monitorarm bevestigd moeten worden wat de maximale schermgrootte is. Dit voorkomt dat de schermen elkaar zullen raken of simpelweg niet passen.