Hoe je kan garanderen dat een plat dak een waterdicht dak wordt

waterdicht dak

Weet jij zeker dat je een waterdicht dak boven je huis hebt? Lange tijd heb ik daar als huizeneigenaar amper over nagedacht. Tot ik ineens een enorme lekkage had in mijn plafond en mij realiseerde dat bij lange na niet ieder dak waterdicht is. In dit blog leg ik snel de risico’s van een plat dak uit en geef ik tips om deze waterdicht te maken.

waterdicht dak

Waarom is mijn platte dak een hoog risico?

Platte daken hebben het hoogste risico op waterschade. Gelukkig kunnen ze beschermd worden om een waterdicht dak te garanderen. Doordat platte daken geef afloop hebben van water, verzamelt dit vaak allemaal op het dak. Hier kan het lange tijd blijven liggen. Uiteindelijk is er een risico dat het water het dak in trekt via kleine openingen. Hier kan al het vocht zich gaan ophopen en zelfs blazen gaan vormen die gevuld zijn met water. Als deze in de winter bevriezen is er een kans dat er grote scheuren ontstaan in het dak. Dit kan weer leiden tot lekkages. 

Hoe kan ik dit voorkomen?

Dit wil natuurlijk niemand. Daarom is het aan te raden regelmatig een expert je platte dak te laten inspecteren. Daarnaast zijn er ook andere oplossingen. Het is bijvoorbeeld mogelijk gras op je daken te laten groeien, die het water vast houden. Daarnaast is verreweg de beste tip om een waterdichte coating over je dak te laten aanbrengen. Kijk voor meer informatie online.