Hoe een incassering werkt

Incassering

Wanneer mensen achterlopen met het betalen van hun rekeningen, kunnen zij het doelwit worden van incassobureaus. Incassobureaus zijn de mensen die je opbellen wanneer je een rekening niet hebt betaald. Zij proberen de persoon die het geld schuldig is ervan te overtuigen dat hij het geld aan hen moet terugbetalen. Soms dreigen ze met gerechtelijke stappen of zullen ze zelfs dat dreigement uiten als ze denken dat het effectief zou kunnen zijn. Het hele proces wordt incasso ofwel incassering genoemd.

Wanneer weet je of het over gaat op incassering?

Een goede manier om te zien of iemand overgaat tot incasso is de taal in hun brief. Als het een bedrijf is, kunnen ze iets zeggen in de trant van: “Als je deze factuur niet binnen tien dagen na ontvangst betaalt, zijn wij genoodzaakt verdere actie te ondernemen.” Dat is een vrij duidelijk teken dat ze je vertellen dat als je niet binnen tien dagen betaalt of reageert, zij het je uit handen zullen nemen en er zelf iets aan zullen doen.

Incassering

Een persoonlijke incassant kan iets zeggen als: “Ik weet dat je het nu moeilijk hebt, maar ik wil dat je me zo snel mogelijk terugbelt zodat we een plan kunnen uitwerken om deze rekening te betalen”. Dat is een aanwijzing dat ze geen onmiddellijke betaling verwachten en dat ze iets met je willen uitwerken in plaats van alleen te dreigen met actie. Ze kunnen zelfs beginnen met te zeggen: “Ten eerste, laat ons weten hoeveel geld je kunt betalen op dit moment. We willen alleen wat redelijk is”.Dan is er nog de incassant die werkt wanneer het bedrijf het geld nog steeds niet op tijd heeft ontvangen. Deze incassant is vaak wat directer en wil wel graag het hele bedrag in 1 keer zien. Als je meer wilt weten over incassering, kijk dan op deze website!