Het kerstbudget

Kerstpakketten en goede doelen

Veel bedrijven komen elk jaar hetzelfde probleem tegen, hoe groot is ons budget voor kerstpakketten en goede doelen? Elk bedrijf wilt wel iets goeds doen in de kerstdagen, maar hoeveel geld uitgeven is te veel en hoeveel is te weinig? Om hierachter te komen is het handig om, als bedrijf, jezelf de volgende vragen te stellen.

vragen voor het berekenen van het kerstbudget

Als eerste moet je de vraag stellen hoeveel geld je maximaal kwijt kan zijn aan de kerst. Als er een slecht jaar is gedraaid is dit natuurlijk minder dan wanneer er een goed jaar is gedraaid. Daarnaast is het natuurlijk handig om te weten hoeveel medewerkers een kerstpakket willen ontvangen. Als dit berekend is kan je vervolgens gaan kijken hoe erg de werknemers hun best hebben gedaan afgelopen jaar. Als er hard is gewerkt om goede resultaten te halen dan mogen werknemers natuurlijk beloond worden. Dit motiveert de werknemers ook weer om komend jaar weer net zo hard hun best te doen. Daarentegen als er niet zo hard gewerkt is mag dit ook blijken in de grootte van het kerstpakket. Het geld dat hierna over is gaat naar goede doelen.

Kerstpakketten en goede doelen

uiteindelijke budget

Als deze vragen zijn beantwoord kan het bedrijf opstellen welk budget er is voor goede doelen en kerstpakketten. Er is geen goed en fout bij het opstellen van dit budget. Zolang het bestuur van het bedrijf een goed gevoel heeft bij het budget dan zou het eigenlijk altijd goed moeten gaan.