Efficiënte toevoer van onderdelen

Bij het productieproces van een product of onderdeel komen altijd veel onderdelen kijken. Deze onderdelen moeten natuurlijk op een zo’n efficiënt mogelijke manier worden aangevoerd. De aanvoer van de onderdelen heeft veel invloed op de snelheid en accuraatheid waarmee een product geproduceerd kan worden. Daarom is voor elk bedrijf met een productielijn de manier van toevoeren erg belangrijk. Door de juiste methode van toevoeren te kiezen, kun je het productieproces efficiënter en beter maken.

Verschillende manieren van toevoeren

Er zijn verschillende manieren waarop onderdelen aangevoerd kunnen worden. Welke manier voor jouw productielijn het beste is, hangt af van een aantal factoren. Het toevoermechanisme moet goed afgestemd zijn op het onderdeel en mag natuurlijk niks beschadigen. Tegelijkertijd moet het zoveel mogelijk automatisch werken en storingsvrij zijn. Alleen dan kun je de kwaliteit en continuïteit van je productielijn blijven garanderen. Voorbeelden van verschillende aanvoersystemen zijn tray handlers en trilvullers. Om te bepalen welk systeem voor jouw productielijn het beste werkt, moet je kijken naar jouw prioriteiten. Moeten de onderdelen vooral met veel zorgvuldigheid worden aangevoerd of is snelheid voor jou meer van belang? Of misschien ben je wel op zoek naar een systeem dat deze eigenschappen combineert. Wat jouw productielijn ook nodig heeft, er is altijd een oplossing te vinden.

Snelle toevoer met hoge precisie

Moeten jouw onderdelen snel toegevoerd worden, maar vereist dit wel een hoge mate van precisie? Dan zijn trilvullers mogelijk precies wat jij nodig hebt. Deze vibrerende machines kunnen zeer nauwkeurig sorteren, zelfs als het om ongelijke producten gaat. Is precisie tijdens het aanvoerproces voor jouw bedrijf minder belangrijk, dan heb je mogelijk meer baat bij een ander systeem. Werkt jouw productielijn met kwetsbare onderdelen, lastige volumevormen of zijn de onderdelen niet vormvast? Dan zullen de standaard systemen voor jou niet voldoen. Dan is het aan te raden om voor maatwerk te kiezen.