De vele voordelen van vetvrij papier

vetvrij papier horeca

Het is een van de meest interessante fenomenen in de papierindustrie, die de laatste jaren bezig is aan een stevige opmars: de groeiende populariteit van vetvrij papier. Wat is dit precies voor papiersoort? Welke kenmerken en voordelen heeft vetvrij papier? En waarom is er sprake van een toenemend gebruik van vetvrij papier in de horeca? In dit blog lees je alles wat je moet weten over de kenmerken en voordelen van vetvrij papier horeca.

Wat is vetvrij papier

Het fenomeen vetvrij papier voor in de horeca en voor andere doeleinden is dus interessant. Maar wat is er kenmerkend voor dit type papier? Typisch voor deze papiersoort is dat het weinig tot geen vet opneemt. Hierdoor ontstaan er geen lelijke vetvlekken op het papier en blijft het papier fris en plakvrij aanvoelen.

vetvrij papier horeca

De voordelen van papier dat vetvrij is

Papier dat vetvrij is heeft meerdere aantrekkelijke kenmerken en voordelen. In de eerste plaats is dit papier ideaal om te gebruiken in de horecasector, zoals in cafetaria’s, restaurants, pizzeria’s, shoarmazaken en soortgelijke eetgelegenheden waar veel voedsel geserveerd wordt dat vetten bevat. Je kunt het vetvrije papier bijvoorbeeld gebruiken als onderlegger voor het servies en het bord. Komt er vet op het papier, dan blijft het papier mooi en fris ogen.

Voordelig is daarbij – dat is een tweede pluspunt – dat je vetvrij papier ook kunt laten bedrukken mt bijvoorbeeld de menukaart, een logo van je restaurant en/of een aantrekkelijke slagzin of tekst. Zo maak je op een subtiele manier extra p.r. voor je eigen onderneming.

In de derde plaats is het fijne van vetvrij papier dat je hiermee extra sfeer kunt creëren. Als je kiest voor een mooi en aantrekkelijk design, bijvoorbeeld een menukaart in de huisstijl en kleuren van jouw restaurant, kun je een sfeer oproepen die zorgt voor intimiteit, gezelligheid en vrolijkheid.

Waarom vetvrij papier in de horeca zo populair is

We noemden al enkele voordelen van vetvrij papier en waarom dit type papier zo geliefd is in de horecasector. Het papier blijft mooi en schoon, is goed te bedrukken en zorgt voor sfeer. Daarnaast is het fijne aan vetvrij papier gebruiken dat er veel combinatiemogelijkheden zijn. Het papier past visueel prima bij allerlei soorten servies, bestek of houten tafeltjes. De mogelijkheden qua ontwerp zijn verder eindeloos!