Wat is het spel Escape the city en hoe werkt het? 

Er zijn veel verschillende stedenspellen die je alleen en in teams kan spelen op dit moment. Een daarvan is Escape the city en is een spel dat steeds populairder wordt. Het is namelijk een leuke en unieke manier om een stad te verkennen, maar ook tegelijkertijd een spannend spel om te spelen. Het maakt niet uit of je een lokale bewoner bent of dat je een toerist bent, het is leuk om een stad op een andere manier te leren kennen. Want je hebt plezier, gaat een avontuur aan, leert beter samenwerken met de mensen uit je team en het daagt je denkvermogen uit om puzzels op te lossen.

De geschiedenis van Escape the city

Al jaren geleden kwamen de escaperooms in opkomst en die werden steeds populairder. Het doel van een escaperoom is om individueel of in een team in een afgesloten ruimte gezet te worden en daaruit moet je ontspannen. Je kan ontsnappen door puzzels en raadsels met elkaar op te lossen op zoek naar de uitweg. Het idee is steeds verder uitgebreid en uiteindelijk ook naar de stad. Spelers moeten dan in de stad verschillende locaties bezoeken en opdrachten uitvoeren om uiteindelijk weer uit die locatie te kunnen ontsnappen. Zo ontstond het bekende Escape the city game zoals we het spel nu kennen.

Citygame is een populaire vorm van het spel

Als je gaat kijken naar verschillende mogelijkheden van Escape the city dan kom je bij citygames uit. Deze games worden vaak georganiseerd door evenementenbureaus en bedrijven. Teams krijgen in dit spel de mogelijkheid om samen te werken en daarbij hun probleemoplossende vaardigheden te testen, plezier te hebben, maar ook beter te leren samenwerken. De verschillende spellen kunnen variëren van thema, maar ook van problemen die moeten worden opgelost. Zo zijn er mysteries die moeten worden opgelost, moet er gezocht worden naar verborgen aanwijzingen of moeten er uitdagende taken worden uitgevoerd. 

Wat zijn de etiquetteregels bij Escape the city? 

Als je gaat deelnemen aan een Escape the city spel, dan zijn er een aantal regels waarmee je rekening moet houden. Wees altijd respectvol naar je teamgenoten, maar ook naar de omgeving als je buiten in de stad bent. In sommige gebieden of op locaties gelden bepaalde regels, hou je daaraan. Ga zorgvuldig met locaties om, laat geen rommel achter en bel de organisator als er problemen zijn tijdens het spel. 

Je kan dit spel overal ter wereld spelen

Je hoeft je met Escape the city niet te beperken tot grote steden in Nederland, zoals Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Groningen. Er zijn ook kleinere steden zoals Enschede, Almere en Bergen op Zoom waar je het spel kan spelen. Ben je op Nederland uitgekeken of wil je in het buitenland de stad vanaf een andere kant bekijken? Ook dat kan. In veel buitenlandse grote steden, zoals Londen, Parijs en New York kan je dit soort spellen ook spelen. Hou er wel rekening mee dat in het buitenland er andere regels kunnen gelden dan in Nederland. Let daarnaast ook op de cultuurregels in het buitenland en zorg dat je geen overlast veroorzaakt.