Richt je je op een tuinoverkapping? Kies voor aluminium als basis

overkapping tuin

Velen gingen je al voor en ongetwijfeld zullen na jou ook nog veel mensen je voorbeeld volgen. Dat is de situatie waarin je zit als je ervoor kiest een overkapping in je tuin te laten plaatsen. Een overkapping tuin biedt namelijk nu eenmaal diverse onmiskenbare voordelen. Denk maar aan het feit dat je onder een overkapping droog, beschut en in de schaduw zit, terwijl deze constructie ook nog eens extra opbergruimte garandeert en de waarde van je woning nog verder omhoog laat schieten. Dit laatste hangt natuurlijk wel deels af van de materialen waar het geheel van is gemaakt en hoe je de overkapping in de loop der jaren onderhoudt. Wat dat materiaal betreft: voor een overkapping wordt aluminium algemeen erkend als ideaal basismateriaal. Hieronder kun je lezen waarom.

overkapping tuin

De voordelen van aluminium op een rijtje

Als je kiest voor aluminium als basismateriaal voor de overkapping in je tuin, dan heb je daar om de volgende redenen profijt van:

  • Aluminium is erg licht, maar toch enorm sterk.
  • Aluminium heeft goede kwaliteit als het gaat om duurzaamheid. Het gaat namelijk voor een zeer lange tijd mee.
  • Ook om een andere belangrijk reden kun je aluminium zien als een milieuvriendelijk materiaal. Dit materiaal is namelijk zeer goed te recyclen.
  • Aluminium vergt niet veel werk om dit goed genoeg te onderhouden. Dit komt mede door het feit dat dit materiaal zowel vocht als vuil afstoot.