Hoe kies je de beste babykleding?

Zodra je na lang wachten dan eindelijk een positieve test in handen hebt gaan er waarschijnlijk al heel veel gedachten door je hoofd. De babykamer moet worden ingericht, er moeten allerlei producten worden aangeschaft en er moet babykleding in huis komen. Even langsgaan bij een kindermerkkleding winkel zit er op dit moment misschien even niet in. Toch is dit niet verkeerd om te doen, het is fijn om te weten wat je koopt door de stof te voelen en even te kunnen sparren met een medewerker. Zij kunnen je vaak ook handige tips geven. Maar hoe kies je nu de beste babykleding?

Welke maat babykleding heb je nodig?

Het eerste pakje voor je baby. De start van mooie herinneringen. Er worden foto’s gemaakt en met een beetje geluk eindigt het pakje in de herinneringen box, samen met de eerste speen. Maar hoe weet je welke maat baby merkkleding je moet hebben? Je kunt er van uitgaan dat de maatgeving van babykleding gebaseerd is op de lengte van je baby. Dus een baby van 48cm zal prima in een pakje van maat 50 passen. Tip: koop van je eerste pakje twee maten, zo weet je zeker dat je baby er in past. Houd ze uit elkaar door elk pakje in een zakje te doen met daarop de maat geschreven. Zo raakt je partner of verloskundige niet in de war.

Hoeveel babykleding heb je nodig?

We zijn het er allemaal wel over eens, babykleding kopen is een van de leukste dingen die er is. Toch is het niet handig om 15 pakjes in maat 50 klaar te hebben liggen. Zorg ervoor dat je alvast wat kleding in maat 56 en zelfs in maat 62 in de commode klaar hebt liggen want voor je het weet passen ze er al in. Kijk naar kleertjes die makkelijk zijn met omkleden, zachte stof hebben en comfortabel zijn. Drukknoopjes en overslagrompers zijn vooral handig in het begin. En je baby zal veel liggen dus dat ene schattige truitje met die enorme muts er aan vast is niet handig.

Babykleding uitzet

Om het je helemaal makkelijk te maken vind je hieronder een lijst die je als richtlijn kunt aanhouden bij het kopen van de baby kleding:

  • 6 rompers (het liefste overslagrompers)
  • 4 shirtjes of truitjes
  • 4 broekjes
  • 2 boxpakjes
  • 4 paar sokjes
  • een jasje of vestje
  • 2 mutsjes

Die overslagrompers gaan niet over het hoofdje aan en uit. Erg fijn voor als je nog niet zo ervaren bent met het aan- en uitkleden van je kindje. Let bij boxpakjes op dat je ze aan de onderkant kunt openmaken en bij shirtjes en truitjes dat ze geen sluiting op de rug hebben. Op die manier hoef je geen rare draaibewegingen uit te voeren tijdens het verschonen.