De functionaliteiten van katoenen wattenschijfjes

katoenen wattenschijfjes

Wattenschijfjes

Wattenschijfjes zijn er in allerlei soorten en maten. En ook van diverse merken. In elke supermarkt en drogisterij kun je ze wel kopen. Van eigen merk tot het duurste en populairste merk aan toe.

Ook in het materiaal dat gebruikt is om ze te maken zit verschil.

Zo zijn er bijvoorbeeld de katoenen wattenschijfjes. Waar kun je deze katoenen wattenschijfjes nu allemaal voor gebruiken eigenlijk? Daar gaan we hieronder verder op in.

katoenen wattenschijfjes

Make-up verwijderen

Waarschijnlijk de meest bekende toepassing is het verwijderen van make-up. Met de wattenschijfjes kun je de aangebrachte make-up grondig doen verdwijnen. Het is daarbij aan te bevelen de make-up nog dezelfde dag/avond te verwijderen. Hoe langer je wacht hoe vaster het op de huid zit. Maar ook daarvoor zijn natuurlijk wel weer hulpmiddelen beschikbaar.

Mascara

Heb je mascara opgebracht en is deze wat uitgelopen door bijvoorbeeld traanogen? Dan kun je deze mascara vakkundig en vlot bijwerken/verwijderen met de wattenschijfjes.

Nagellak verwijderen

Wil je de nagellak verwijderen van de nagels van je vingers en/of tenen? Dan kun je hiervoor ook de wattenschijfjes gebruiken. Je dept de wattenschijfjes dan even in een nagellak remover en gaat daarmee over je nagels. Succes verzekert.

Reinigen van de huid

Wil je jouw huid reinigen? Bijvoorbeeld van je gezicht? Dan kan dit met behulp van wattenschijfjes. Even een wattenschijfje bedrenkelen met een huidreiniger en dan over je huid bewegen.

Oren vullen

Heb je last van je oren en moet je hier oordruppels voor gebruiken? Dan zijn wattenschijfjes ideaal om je oren af te dichten zodat de oordruppels er niet weer uit lopen.

Bloedneus

heb je een bloedneus? Dan kun je wattenschijfjes gebruiken om je neus af te dichten en het bloeden te laten stoppen. Misschien handig om een stukje van een wattenschijfje af te scheuren in dit geval omdat neusgaten natuurlijk niet zo groot zijn.

In schoenen

Heb je voor je zoon of dochter nieuwe schoenen gekocht maar zijn ze net aan de grote kant? Dan kun je er wat wattenschijfjes in doen. Voor je het weet zijn de voetjes gegroeid en kunnen ze er weer uit.